söndag 15 februari 2009

En lätt jinxad Alla Hjärtans dag

Sambon och jag hade planerat Alla Hjärtans dag med bio och middag. De två val vi gjorde här i form av film och restaurang kanske inte var det bästa med tanke på dagens tema. Vi såg "Revolutionary Road" med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio...romantik med ett olyckligt slut. Filmen var dock mycket bra och rekommenderas varmt.

När vi sedan skulle gå och äta blev det fiasko när vi kom till vårt lokala gästis, där vi har beställt bord dagen innan. Jag har varit där en 6-7 gånger förut under de 10 år jag har bott här och det stället har hållit hög klass och priser därefter. Igår var det dock ingen som helst klass på maten trots att menyn (dagen till ära hade man en "Alla Hjärtansdags"-meny med förrätt, varmrätt och efterrätt) kostade kostade nästan 1000 kr för 2 pers, inklusive vin.

Vi fick bröd och ett glas Riesling var till att börja med och strax efter kom förrätten, som vi trodde var pernodflamberade räkor på salladsbädd men det var egentligen tinade räkor (av den typ man kan köpa i vilken livsmedelsaffär som helst och som är skalade och frysta - något jag aldrig köper hem eftersom jag tycker smaken på hemskalade räkor och frysta skalade är milsvid i skillnad) och en scampi på salladsbädd med en friterad risboll. Pernod hade hällts över alltsammans, som var kallt när vi fick det. Jag gillar flamberad mat, inte mat i sprit.

Jag åt upp det enda som var ätligt på tallriken (risbollen) och lutade mig över till sambon och frågade honom om han ville spendera 1000 kr på detta. Han var lika imponerad som jag av maten och sa att han kunde tänka sig att gå hem. Vi kallade till hos servitrisen och berättade (i trevlig och sansad ton) att maten var jättedålig och vi inte ville fortsätta med varmrätt, utan avbryta, betala för det vi ätit och druckit och gå hem. Hon bad så mycket om ursäkt och hämtade hovmästaren som var lika ledsen han. Vi kunde gå utan att betala något.

Till deras försvar ska jag säga att det var fullt och andra år jag har ätit där har det varit få gäster.

Hett tips till nästa år: boka bord en vecka i förväg om ni ska på Alla Hjärtansdags-middag. Detta var vårt tredjehands val då de andra restauranger vi ville gå på var var fullbokade.

Inga kommentarer: